Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1699 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 25%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 32%
Strösocker 1.5 dl 34%
Sirap vit 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör 50.0 gram Äts ej
Vit choklad 100.0 gram 34%
Skal av citron 1.0 styck 0%
Smörpapper Äts ej
Sockertermometer > Äts ej
Kockskolan:
Kulprov > Äts ej
Om knäck och kola > Äts ej
Så kokas knäck, kola > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning
- Koka: Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och småkoka utan lock i 15-20 minuter till temperatur 122°C (eller gör ett kulprov). Rör ofta i smeten. Ta av från värmen och låt svalna till 50°C.
- Klä en form (20x20 cm) med smörpapper. Fetta in formen så ligger pappret still. Riv citronskal och finhacka choklad. Skär smör i tärningar.
- Tillsätt smör, choklad och citronskal i kastrullen. Rör om tills allt blandats till en homogen smet.
- Häll smeten i formen. Låt kallna. Skär i bitar innan smeten stelnat helt. Förvara svalt.
Kockens kommentar
Fudge är en slags kola. All slags choklad kan användas till fudge. Finare choklad ger bättre smak. Läs mer > Om knäck och kola.Alternativ
Fler recept inom Knäck, kola och fudge
Liknande recept som Vit fudge
-
Kanderade juläpplen med, eller utan mandelfyllning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kanderade brända mandlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pralines rouges, kanderade mandlar på franskt vis
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk halvhård standardknäck
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Halvhård svensk chokladknäck
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Grännaknäck
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Halvhård knäckbräck
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hård knäckbräck
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nougatine, fransk hård nötknäck (smörknäck)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Classic English Hard Toffee (smörknäck)
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan