Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 36
 
    
                Kcal / portion: 288
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bacon som lättsteks } 100.0 gram 24%
Vitkål ansad 150.0 gram 4%
Morot 1.0 styck 3%
Rotselleri 25.0 gram 1%
Potatis 1.0 st stor 9%
Brytbönor konserv 200.0 gram 3%
Purjolök 10.0 cm 2%
Gul lök 1.0 st stor 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vatten till soppa 2.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 11%
Tomater 3.0 styck 5%
Soppasta 1.0 dl 31%
Kockskolan:
Om soppor > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Ansa vitkål, morot, rotselleri och potatis. Skär detta liksom bönor, och bacon i små bitar. Skiva purjolök. Finhacka persilja. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ost.
- Stek bacon i en kastrull på medelhög värme några minuter. Tillsätt rotfrukter, lök, vitlök och purjo. Stek ytterligare i några minuter.
- Sänk till medellåg värme och tillsätt vatten+fond och låt sjuda under lock. Skålla (koka hastigt) tomaterna. Skala dem och skär i små bitar.
- Tillsätt pastan efter 10-15 minuter och koka i ytterligare i cirka 5 minuter.
- Tillsätt bönor och tomater. Krydda. Koka ytterligare några minuter. Späd med vatten till lagom konsistens. Garnera med persilja och parmesanost.
Kockens kommentar
För mer italiensk touch kan brytbönor ersättas med borlottibönor och rotselleri, purjolök, samt vitkål mot palsternacka och zucchini. Tillsätt därvid gärna lite tomatpuré och rödvin. Läs mer > Om soppor.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Zuppa Minestrone - italiensk klassiker
- 
                
                    Potatis- och rotfruktssoppaTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Rotsaksminestrone med örtkesoTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Palsternackssoppa med curry och kokosTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Potatissoppa med kryddiga hasselnötterTid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Morotssoppa med apelsinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Krämig rotsellerisoppaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Rotsellerisoppa med citronTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Rotsellerisoppa med svampmackaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kokosdoftande morotssoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Soppa på potatis och fänkål med räksmakTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              