Zuppa Minestrone - italiensk klassiker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Zuppa Minestrone - italiensk klassiker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon som lättsteks }

100.0 

gram

Vitkål ansad

150.0 

gram

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

25.0 

gram

Potatis

1.0 

st stor

Brytbönor konserv

200.0 

gram

Purjolök

10.0 

cm

Gul lök

1.0 

st stor

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

 

Vatten till soppa

2.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Tomater

3.0 

styck

Soppasta

1.0 

dl

Parmesan till garnering

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 791 gram)

Ingredienser

Visa:

Bacon som lättsteks } 100.0 gram 24%

Vitkål ansad 150.0 gram 4%

Morot 1.0 styck 3%

Rotselleri 25.0 gram 1%

Potatis 1.0 st stor 9%

Brytbönor konserv 200.0 gram 3%

Purjolök 10.0 cm 2%

Gul lök 1.0 st stor 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

 

Vatten till soppa 2.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 11%

el. buljongtärning 0%

Tomater 3.0 styck 5%

Soppasta 1.0 dl 31%

Parmesan till garnering %

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Ansa vitkål, morot, rotselleri och potatis. Skär detta liksom bönor, och bacon i små bitar. Skiva purjolök. Finhacka persilja. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv ost.
  2. Stek bacon i en kastrull på medelhög värme några minuter. Tillsätt rotfrukter, lök, vitlök och purjo. Stek ytterligare i några minuter.
  3. Sänk till medellåg värme och tillsätt vatten+fond och låt sjuda under lock. Skålla (koka hastigt) tomaterna. Skala dem och skär i små bitar.
  4. Tillsätt pastan efter 10-15 minuter och koka i ytterligare i cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt bönor och tomater. Krydda. Koka ytterligare några minuter. Späd med vatten till lagom konsistens. Garnera med persilja och parmesanost.

Kockens kommentar

För mer italiensk touch kan brytbönor ersättas med borlottibönor och rotselleri, purjolök, samt vitkål mot palsternacka och zucchini. Tillsätt därvid gärna lite tomatpuré och rödvin. Läs mer > Om soppor.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Zuppa Minestrone - italiensk klassiker