Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Innanlår skiva 1,5 cm

4.0 

skivor

Gul lök

1.0 

styck

Äggula

4.0 

styck

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk

2.0 

dl

Smör

50.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

Dressing?

 

 

Senap

4.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kött >

 

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

Köttklubba >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 467 gram)

Ingredienser

Visa:

Innanlår skiva 1,5 cm 4.0 skivor 36%

Gul lök 1.0 styck 2%

Äggula 4.0 styck 9%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 24%

Mjölk 2.0 dl 5%

Smör 50.0 gram 16%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Dressing? 0%

Senap 4.0 tsk 2%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kött > Äts ej

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

Köttklubba > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. När den är klar mosas den med lite mjölk och en stor klick smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Förbered sallad och hacka lök. Förbered eventuell dressing. 
  2. Kött: Bulta ut biffarna så tunt som möjligt med köttklubba eller knuten näve. De skall helst bli tallriksstora. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba.
  3. Övrigt: Värm gärna tallrikar att servera på. Fräs lök i matfett på medelvärme i några minuter till fin färg utan att bränna. Separera äggula från vita.
  4. Stek: När tillbehören är klara hettas en (grill-)panna upp så att den blir riktigt het. Halstra, det vill säga stek hastigt köttskivorna utan fett cirka 15 sekunder på var sida (eller stek i smör). Köttet får gärna vara rosa inuti. Salta och peppra.
  5. Servera genast. Placera äggula på biffen, lök och sallad vid sidan om, samt senap i separat skål.

Kockens kommentar

Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot i stället för senap, stekt potatis alternativt pommes frites i stället för potatismos. I stället för innanlår kan skivad fransyska användas.

Alternativ

Aromsmör

Pommes frites

Fler recept inom Klassiska nötkötträtter

Liknande recept som Elefantöra