Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 114
Kcal / portion: 437
GBR (GI) / port: 5
Recept: 1749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Innanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 33%
Gul lök hackad 1.0 styck 3%
Senap sötstark 2.0 msk 4%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
Köttklubba > Äts ej
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 31%
Tomater 4.0 styck 4%
Gul lök el. annan lök 0.5 styck 2%
Olivolja 2.0 msk 13%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
- Tomater: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
- Biffar: Bulta ut köttet till dubbel storlek med köttklubba eller knuten näve. Bulta försiktigt så att köttet inte spricker. Läs mer > Köttklubba. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på köttskivorna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
- Stek: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.
Kockens kommentar
Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.
Fler recept inom Klassiska nötkötträtter
Liknande recept som Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sjömansbiff, Bryggarbiff
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan