Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 170
Kcal / portion: 844
GBR (GI) / port: 7
Recept: 3374 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxbringa rimmad kokt 600.0 gram 64%
Stuvning:
Potatis 800.0 gram 16%
Smör 1.0 msk 3%
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Mjölk 6.0 dl 11%
Dill 1.0 knippe 1%
Tillbehör:
Senap 4.0 msk 3%
Kockskolan:
Så steks/grillas oxbringa> Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Kock: Tore Wretman
Tillagning
Bilden = Grillad rimmad oxbringa med stuvad spetskål. Se film, klicka på Atria under bilden. Det receptet avviker från det här redovisade receptet.
- Kall kokt oxbringa skärs i skivor och steks hastigt i smör.
- Tillbehör: Uppvärmda tillbehörsrester, eller stekt skivad lök (1/portion) till färskkokt oxbringa och stuvad potatis till kokt rimmad oxbringa (se recept via länk nedan).
Kockens kommentar
Detta är klassisk restmat tillrett av kokt oxbringa från tidigare måltid av färskkokt eller kokt rimmad oxbringa. Som tillbehör användes naturligtvis även eventuella överblivna sådana. Till bräkt färskkokt bringa föreslår Tore Wretman i sin bok Svensk Husmanskost stekt tunt skivad lök och till bräkt rimmad oxbringa föreslås stuvad potatis. Läs mer > Svensk Husmanskost.Oxbringa tar lång tid att koka, se recept via länk nedan. Eventuellt kan man hitta färdiglagad sådan i butik, vilket använts på bilden. Se film på detta recept, klicka på Atria under bilden.
Tillhörande recept
Fler recept inom Klassiska nötkötträtter
Liknande recept som Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sjömansbiff, Bryggarbiff
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan