Stekt hel tilapia

Stekt hel tilapia

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tilapia filé

4.0 

styck

Salt

0.5 

msk

Lagerblad

4.0 

blad

Rosmarin färsk

4.0 

kvistar

 

Potatissallad:

 

Färskpotatis små

1.0 

kilo

Oliver svarta avrunna

1.0 

dl

Olivspad (olja)

4.0 

msk

Olivolja

4.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Rosmarin färskhackad

0.5 

msk

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar nymald

1.0 

krm

 

Dressing:

 

Citronjuice

1.0 

dl

Olivolja

1.0 

dl

Salt

2.0 

krm

Örtkryddor finhackad

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 1037

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4149 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 674 gram)

Ingredienser

Visa:

Tilapia filé 4.0 styck 20%

Salt 0.5 msk 0%

Lagerblad 4.0 blad 0%

Rosmarin färsk 4.0 kvistar 0%

 

Potatissallad:

Färskpotatis små 1.0 kilo 14%

Oliver svarta avrunna 1.0 dl 3%

Olivspad (olja) 4.0 msk 13%

Olivolja 4.0 msk 11%

Citronskal 1.0 styck 0%

Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%

 

Dressing:

Citronjuice 1.0 dl 1%

Olivolja 1.0 dl 18%

Salt 2.0 krm 0%

Örtkryddor finhackad 0.5 dl 0%

Tillagning (40 min )

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Dela större potatisar i mindre bitar.
  2. Blanda pressad citron med olja, salt och örter i en glasburk med lock. Skaka.
  3. Blanda potatisen med övriga ingredienser och dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj urtagna tilapia. Salta inuti. Stoppa in lagerblad och en rejäl kvist rosmarin i varje fisk.
  5. Stek fiskarna 5-7 minuter på var sida beroende på storlek. Servera genast.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt hel tilapia