
Stekt hel tilapia
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 1037

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tilapia filé 4.0 styck 20%
Salt 0.5 msk 0%
Lagerblad 4.0 blad 0%
Rosmarin färsk 4.0 kvistar 0%
Potatissallad:
Färskpotatis små 1.0 kilo 14%
Oliver svarta avrunna 1.0 dl 3%
Olivspad (olja) 4.0 msk 13%
Olivolja 4.0 msk 11%
Citronskal 1.0 styck 0%
Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%
Dressing:
Citronjuice 1.0 dl 1%
Olivolja 1.0 dl 18%
Salt 2.0 krm 0%
Örtkryddor finhackad 0.5 dl 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (40 min )
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Dela större potatisar i mindre bitar.
- Blanda pressad citron med olja, salt och örter i en glasburk med lock. Skaka.
- Blanda potatisen med övriga ingredienser och dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj urtagna tilapia. Salta inuti. Stoppa in lagerblad och en rejäl kvist rosmarin i varje fisk.
- Stek fiskarna 5-7 minuter på var sida beroende på storlek. Servera genast.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt hel tilapia
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan