Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Hummer med skal kokt

2.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Hasselnötskärnor

12.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

tsk

Löjrom saltad

150.0 

gram

Blandsallat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1592 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 308 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 2.0 styck 29%

Gurka 0.5 styck 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Hasselnötskärnor 12.0 styck 5%

Smör normalsaltat 100.0 gram 46%

Vatten 2.0 dl Äts ej

Gul lök 1.0 styck 3%

Morot 1.0 styck 2%

Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%

Löjrom saltad 150.0 gram 12%

Blandsallat 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Börja med att skala hummer. Krossa skalen. Skala lök och morot. Hacka det fint.

  2. Smält smör i en kastrull och låt det brynas. Lägg i lök, morot, tomatpuré och hummerskal. Slå på vatten. Koka upp. Koka sakta i cirka 15 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Tärna gurka. Blanda med lite salt. Riv citronskal. Blanda med gurka.

  5. Lägg hasselnötter på en plåt. Rosta i ugnen cirka 8 minuter.

  6. Sila hummerfonden ner i en kastrull. Koka tills vattnen kokat bort. Tag åt sidan.

  7. Fördela hummerköttet på tallrikar. Lägg på gurka, fina salladsblad, hasselnötter och löjrom.

  8. Värm det brynta hummersmöret. Pressa i citron. Smaka av med salt och peppar. Slå det över hummern. Ät genast.

Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny

Liknande recept som Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt