Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 2.0 styck 29%
Gurka 0.5 styck 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Hasselnötskärnor 12.0 styck 5%
Smör normalsaltat 100.0 gram 46%
Vatten 2.0 dl Äts ej
Gul lök 1.0 styck 3%
Morot 1.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 1.0 tsk 0%
Löjrom saltad 150.0 gram 12%
Blandsallat 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Börja med att skala hummer. Krossa skalen. Skala lök och morot. Hacka det fint.
- Smält smör i en kastrull och låt det brynas. Lägg i lök, morot, tomatpuré och hummerskal. Slå på vatten. Koka upp. Koka sakta i cirka 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tärna gurka. Blanda med lite salt. Riv citronskal. Blanda med gurka.
- Lägg hasselnötter på en plåt. Rosta i ugnen cirka 8 minuter.
- Sila hummerfonden ner i en kastrull. Koka tills vattnen kokat bort. Tag åt sidan.
- Fördela hummerköttet på tallrikar. Lägg på gurka, fina salladsblad, hasselnötter och löjrom.
- Värm det brynta hummersmöret. Pressa i citron. Smaka av med salt och peppar. Slå det över hummern. Ät genast.
Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny
Liknande recept som Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
-
Fikon och prosciutto
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan