Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 957

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3826 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 28%
Vispgrädde 6.0 dl 56%
Florsocker 3.0 msk 4%
Äggula 3.0 styck 4%
Tillbehör:
Äpple syrligt 2.0 styck 2%
Strösocker 0.5 dl 5%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Mousse: Hacka choklad och smält den över vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
- Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.
- Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten, som inte får vara varmare än 65°C för då koagulerar (stelnar) gulorna.
- Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt. Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
- Tillbehör: Skala och tärna äpplen. Smält socker. Låt det karamelliseras i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron. Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.
- Skeda upp äppeltärningar i portioner och lägg mousse ovanpå. Hyvla över lite choklad.
Kockens kommentar
Choklad blandat med grädde benämns ganache. Läs mer > Om ganache. Begreppet "mousse" avser något som är skummande (läs mer > Om mousse).Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny
Liknande recept som Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤
-
Fikon och prosciutto
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan