Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

6.0 

dl

Florsocker

3.0 

msk

Äggula

3.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Äpple syrligt

2.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 957

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3826 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 27%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 28%

Vispgrädde 6.0 dl 56%

Florsocker 3.0 msk 4%

Äggula 3.0 styck 4%

 

Tillbehör:

Äpple syrligt 2.0 styck 2%

Strösocker 0.5 dl 5%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om mousse > %

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Mousse: Hacka choklad och smält den över vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.
  3. Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten, som inte får vara varmare än 65°C för då koagulerar (stelnar) gulorna.
  4. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt. Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
  5. Tillbehör: Skala och tärna äpplen. Smält socker. Låt det karamelliseras i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron. Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.
  6. Skeda upp äppeltärningar i portioner och lägg mousse ovanpå. Hyvla över lite choklad.

Kockens kommentar

Choklad blandat med grädde benämns ganache. Läs mer > Om ganache. Begreppet "mousse" avser något som är skummande (läs mer > Om mousse).

Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny

Liknande recept som Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤