Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 885

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 2.0 styck 67%
Butternutsquash, pumpa 800.0 gram 3%
Smör normalsaltat 50.0 gram 10%
Jordärtskocka 8.0 styck 4%
Brysselkål 100.0 gram 1%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Gul lök 1.0 styck 1%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Råsocker 2.0 tsk 1%
Kalvbuljong avfettad 4.0 dl 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Lägg på en plåt. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 15 minuter. Tag ut. Mixa slätt med smör. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och hacka lök. Fräs i lite smör. Slå på socker. Låt det smälta. Häll i vinäger. Koka ihop lite. Slå på kalvbuljong. Reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.
- Sänk temperaturen i ugnen till 100°C.
- Skala jordärtskockorna. Skär eventuellt ner i lika stora bitar. Smält smör i en panna. Råstek kockorna tills de är klara.
- Skär ett rutmönster i skinnet på anka. Lägg i en stekpanna. Stek det knaprigt. Lägg upp på plåt. Stick i en digital termometer. Sätt in i ugnen. Kör tilll 57°C innertemperatur.
- Koka upp vatten i en kastrull. Skär ur stocken på kål. Doppa den i kokande vatten. Tag upp och lägg i iskallt vatten. Plocka bladen. Fortsätt så.
- Lägg upp pumpapurén på tallrikar. Skär ankan i tunna skivor. Avsluta med jordärtskockor, brysselkål och sist skyn.
Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny
Liknande recept som Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky
-
Fikon och prosciutto
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple ¤
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan