Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ankbröst med skinn

2.0 

styck

Butternutsquash, pumpa

800.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Jordärtskocka

8.0 

styck

Brysselkål

100.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Gul lök

1.0 

styck

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Råsocker

2.0 

tsk

Kalvbuljong avfettad

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 885

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3538 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 484 gram)

Ingredienser

Visa:

Ankbröst med skinn 2.0 styck 67%

Butternutsquash, pumpa 800.0 gram 3%

Smör normalsaltat 50.0 gram 10%

Salt och peppar 0%

 

Jordärtskocka 8.0 styck 4%

Brysselkål 100.0 gram 1%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

 

Gul lök 1.0 styck 1%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Råsocker 2.0 tsk 1%

Kalvbuljong avfettad 4.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och kärna ur pumpa. Skär i bitar. Lägg på en plåt. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 15 minuter. Tag ut. Mixa slätt med smör. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skala och hacka lök. Fräs i lite smör. Slå på socker. Låt det smälta. Häll i vinäger. Koka ihop lite. Slå på kalvbuljong. Reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar.

  3. Sänk temperaturen i ugnen till 100°C.

  4. Skala jordärtskockorna. Skär eventuellt ner i lika stora bitar. Smält smör i en panna. Råstek kockorna tills de är klara.

  5. Skär ett rutmönster i skinnet på anka. Lägg i en stekpanna. Stek det knaprigt. Lägg upp på plåt. Stick i en digital termometer. Sätt in i ugnen. Kör tilll 57°C innertemperatur.

  6. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ur stocken på kål. Doppa den i kokande vatten. Tag upp och lägg i iskallt vatten. Plocka bladen. Fortsätt så.

  7. Lägg upp pumpapurén på tallrikar. Skär ankan i tunna skivor. Avsluta med jordärtskockor, brysselkål och sist skyn.

Fler recept inom Magnus Ankbröstmeny

Liknande recept som Ankbröst med pumpa, brysselkål och vinägersky