Klassisk räkcocktail (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk räkcocktail (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

200.0 

gram

Vit sparris konserv

100.0 

gram

Majonnäs lätt

100.0 

gram

Grönsallad

4.0 

blad

Paprikapulver

 

 

eller

 

 

Citronjuice

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillbehör:

 

Cocktailglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 0

Recept: 562 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 38%

Vit sparris konserv 100.0 gram 3%

Majonnäs lätt 100.0 gram 58%

Grönsallad 4.0 blad 1%

Paprikapulver 0%

eller %

Citronjuice 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillbehör:

Cocktailglas > %

Tillagning (15 min )

  1. Skala räkor. Blanda räkor, sparris och majonnäs om så önskas. Vi föredrar att servera dessa åtskilda.

  2. Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
    Fyll på med majonnäs, sparris och räkor.

  3. Strö lite paprikapulver över räkorna.

    Alternativt: Pressa lite citron och vrid några varv på pepparkvarnen över cocktailen.

Kockens kommentar

En variant är att även tillsätta lite finhackad blekselleri. Byts räkorna ut mot krabba, så får man, inte helt oväntat, en krabbcocktail.

70-TALS NOSTALGI

Förrätt: Räkcocktail

Huvudrätt: Pepparbiff

Efterrätt: Mockamousse

Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc

Liknande recept som Klassisk räkcocktail (förrätt)