Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 0
Recept: 562 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 38%
Vit sparris konserv 100.0 gram 3%
Majonnäs lätt 100.0 gram 58%
Grönsallad 4.0 blad 1%
eller %
Citronjuice 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala räkor. Blanda räkor, sparris och majonnäs om så önskas. Vi föredrar att servera dessa åtskilda.
- Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
Fyll på med majonnäs, sparris och räkor. - Strö lite paprikapulver över räkorna.
Alternativt: Pressa lite citron och vrid några varv på pepparkvarnen över cocktailen.
Kockens kommentar
En variant är att även tillsätta lite finhackad blekselleri. Byts räkorna ut mot krabba, så får man, inte helt oväntat, en krabbcocktail.
70-TALS NOSTALGI
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Klassisk räkcocktail (förrätt)
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan