Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 115
    
                Kcal / portion: 570
    
                GBR (GI) / port: 5
Recept: 2281 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 32%
Skaldjursmix 350.0 gram 12%
Blåmusslor konserverad 170.0 gram 8%
Skaldjursfond konc. 2.0 msk 3%
Vatten 4.0 dl 0%
Mjölk 7.0 dl 18%
Smör normalsaltat 50.0 gram 16%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Bladspenat fryst 100.0 gram 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Smält smör i en vid kastrull. Pudra över mjöl. Rör ut det i fettet. Fräs försiktigt några minuter under omrörning.
 - Slå på mjölk, vatten och skaldjursfond. Koka upp. Låt koka i 5 minuter under omrörning.
 - Tillsätt skaldjursmix och musslor. Koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
 - Varva i en ugnsfast form sås, spenat och lasagneplattor. Sås underst och överst. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
 - Servera med en tomatsallad.
 
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Skaldjurslasagne
- 
                
                  
                
                Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    