Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 160
    
                Kcal / portion: 146
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 583 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 72%
Räkor med skal 300.0 gram 28%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala räkorna och lägg dem i en skål.
 - Halvera avokados och tag ut kärnan. 
Tag en gaffel och mosa avokadoköttet i varje halva. - Varva avokadokött med färska räkor. 
Lägg upp på fat och servera. 
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Räkfyllda avokados (förrätt)
- 
                
                  
                
                Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    