Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 5
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rågkaka 4.0 styck 65%
Räkor med skal 400.0 gram 28%
Rödlök 1.0 st liten 7%
Fiskrom 60.0 gram 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala räkorna och finhacka lök.
- Bred smör på brödet. Dekorera med räkor och garnera med rödlök och rom. Smaksätt med svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
För den som önskar kan en klick majonnäs tillsättas.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan