Friterade gambas med chilisås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade gambas med chilisås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

16.0 

styck

Frityrolja till fritering

5.0 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Chilisås tomat

2.0 

dl

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1974 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 25%

Frityrolja till fritering 5.0 dl 20%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 45%

Chilisås tomat 2.0 dl 9%

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

Tillagning (20 min )

  1. Tina räkorna om frysta, samt skala dem.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  3. Hetta upp olja i fritös (eller i en gryta) till ca 160°C.

  4. Sänk ner tigerräkorna i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan, eller när de är röda (efter ca 2 minuter). Lossa med slev om de kletat fast i gallret.

  5. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.

Kockens kommentar

Dessa räkor är friterade utan frityrsmet. Önskas sådan kan man antingen enkelpanera (doppa i lättvispat ägg och sedan i mjöl+kryddor), eller dubbelpanera (doppa i mjöl+kryddor, sedan i lättvispat ägg och sedan i ströbröd) innan fritering. 

ALTERNATIV

Friterade jätteräkor

Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc

Liknande recept som Friterade gambas med chilisås