Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 122
    
                Kcal / portion: 494
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 1974 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 25%
Frityrolja till fritering 5.0 dl 20%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 45%
Chilisås tomat 2.0 dl 9%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina räkorna om frysta, samt skala dem.
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
 - Hetta upp olja i fritös (eller i en gryta) till ca 160°C. 
 - Sänk ner tigerräkorna i oljan. De är klara när de flyter upp till ytan, eller när de är röda (efter ca 2 minuter). Lossa med slev om de kletat fast i gallret.
 - Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.
 
Kockens kommentar
Dessa räkor är friterade utan frityrsmet. Önskas sådan kan man antingen enkelpanera (doppa i lättvispat ägg och sedan i mjöl+kryddor), eller dubbelpanera (doppa i mjöl+kryddor, sedan i lättvispat ägg och sedan i ströbröd) innan fritering.
ALTERNATIV
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Friterade gambas med chilisås
- 
                
                  
                
                Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    