Dryck till skaldjursrätt med sötma
Söta skaldjursrätter är inte så vanligt, men väl sötsura sådana. Vi pratar då främst om asiatiska rätter med sötsura såser som tillbehör.
7 matchande recept inom skaldjursrätt med sötma
-
Mousserande vitt vin
69 kr, Nr 7735
-
Torrt friskt vitt vin
Wildboar´s Rock Riesling Classic
189 kr, Nr 5322
-
Torrt druvigt vitt vin
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
102 kr, Nr 6702
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 1517
-
Ljus medium ale
18 kr, Nr 1659
-
Ljus medium ale
15 kr, Nr 1678
-
Halvtorrt friskt vitt vin
Kloster Eberbach Riesling Kabinett
99 kr, Nr 5810
Vin till mager skaldjursrätt med sötma
När det finns sötma i maten väljs med fördel ett halvtorrt vin. Sötma i maten mildrar vinets sötma och framhäver istället syra och fruktighet. Av den anledningen bör vi alltså vara försiktig med alltför torra och friska, syrliga viner vilka kan upplevas som alltför syrliga ihop med maten.
Öl till mager skaldjursrätt med sötma
Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.