Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 1.0 kilo 27%
Vitlök torkad 5.0 klyftor 3%
Olivolja 0.5 dl 30%
Vinäger (chardonnay) 1.0 dl 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Borsta och skrapas musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.
- Skala och finhacka vitlök.
- Hetta upp olivolja i en stekkastrull och fräs vitlöken i några sekunder. Lägg i musslorna. Tillsätt vinäger och salta och peppra lätt.
- Lägg på kastrullock. Musslorna är färdiga när de öppnar sig efter ca 4-5 minuter.
De som inte öppnat sig kastas.
Kockens kommentar
Musslor som får koka för länge blir sega.
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Musslor i vinäger (förrätt)
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan