Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 92
    
                Kcal / portion: 453
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 1812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 1000.0 gram 21%
Rispapper 120.0 gram 24%
Jordnötsolja 4.0 msk 25%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Bambuskott konserv 400.0 gram 5%
Salladslök 2.0 styck 1%
Sesamolja 2.0 tsk 4%
Sås:
Sojasås kinesisk 4.0 msk 2%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Vatten 3.0 dl 0%
Chiliolja 1.0 msk 6%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Strösocker 2.0 msk 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
 - Koka risflingorna enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 minuter). Låt rinna av i såll.
 - Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja. 
När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda. - Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
 
Kockens kommentar
Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.
PASSAR TILL
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Kinesiska chiliräkor med bambuskott
- 
                
                  
                
                Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    