Kinesiska chiliräkor med bambuskott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kinesiska chiliräkor med bambuskott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

1000.0 

gram

Rispapper

120.0 

gram

Jordnötsolja

4.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färsk

2.0 

cm

Bambuskott konserv

400.0 

gram

Salladslök

2.0 

styck

Sesamolja

2.0 

tsk

 

Sås:

 

Sojasås kinesisk

4.0 

msk

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Vatten

3.0 

dl

Chiliolja

1.0 

msk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Strösocker

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 494 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 1000.0 gram 21%

Rispapper 120.0 gram 24%

Jordnötsolja 4.0 msk 25%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Bambuskott konserv 400.0 gram 5%

Salladslök 2.0 styck 1%

Sesamolja 2.0 tsk 4%

 

Sås:

Sojasås kinesisk 4.0 msk 2%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Vatten 3.0 dl 0%

Chiliolja 1.0 msk 6%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Strösocker 2.0 msk 6%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.

  2. Koka risflingorna enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 minuter). Låt rinna av i såll.

  3. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.

    När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.

  4. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.

Kockens kommentar

Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.

PASSAR TILL

Kokt ris

Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc

Liknande recept som Kinesiska chiliräkor med bambuskott