Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

800.0 

gram

Ingefära

2.0 

cm

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 1

Recept: 552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 800.0 gram 56%

Ingefära 2.0 cm 3%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 41%

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

Tillagning (10 min )

  1. Skala ingefära. Riv ingefära över räkor. Låt stå och marinera i några minuter.

  2. Grilla räkorna i grillpanna tills de har blivit rosa, 3-5 minuter.

  3. Servera med sweet chilisås.

Kockens kommentar

I Thailand serveras räkorna lätt råa. Vi västerlänningar vill gärna tillaga någon minut mer.

Med iPiniumplatta

Jätteräkor med ingefära och chili

Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc

Liknande recept som Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)