Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 1
Recept: 552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 800.0 gram 56%
Ingefära 2.0 cm 3%
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 41%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala ingefära. Riv ingefära över räkor. Låt stå och marinera i några minuter.
- Grilla räkorna i grillpanna tills de har blivit rosa, 3-5 minuter.
- Servera med sweet chilisås.
Kockens kommentar
I Thailand serveras räkorna lätt råa. Vi västerlänningar vill gärna tillaga någon minut mer.
Med iPiniumplatta
Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc
Liknande recept som Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jätteräkor med ingefära och chili (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkfyllda avokados (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk räkcocktail (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor i vinäger (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan