Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 1
Recept: 552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 800.0 gram 56%
Ingefära 2.0 cm 3%
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 41%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Skala ingefära. Riv ingefära över räkor. Låt stå och marinera i några minuter.
- Tillaga räkorna på plattan tills de har blivit rosa, 3-5 minuter.
- Servera med sweet chilisås.
Kockens kommentar
I Thailand serveras räkorna lätt råa. Vi västerlänningar vill gärna tillaga någon minut mer.
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning. Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Jätteräkor med ingefära och chili på iPiniumplatta
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan