Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 104
 
    
                Kcal / portion: 453
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 1000.0 gram 21%
Rispapper 120.0 gram 24%
Jordnötsolja 4.0 msk 25%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Bambuskott konserv 400.0 gram 5%
Salladslök 2.0 styck 1%
Sesamolja 2.0 tsk 4%
Sås:
Sojasås kinesisk 4.0 msk 2%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Vatten 3.0 dl 0%
Chiliolja 1.0 msk 6%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Strösocker 2.0 msk 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om smaksättaroljor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
- Koka ris enligt förpackning tills de mjuknat (några minuter). Låt rinna av i såll.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja. När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
- Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
Kockens kommentar
Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak. 
Chiliolja är en så kallad smaksättarolja (läs mer > Om smaksättaroljor). Sådan olja kan man lätt tillreda själv. Se recept via länk nedan > Chiliolja.
Alternativ
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Kinesiska chiliräkor med bambuskott
- 
                
                    Räkor helt enkeltTid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsakerTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Arcadian shrimpsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kinesiska chiliräkor med bambuskottTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Wokade heta jätteräkorTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade panerade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RäkburgareTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Grillade jätteräkor med sötsur såsTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              