Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 100
 
    
                Kcal / portion: 394
 
    
                GBR (GI) / port: 15
Recept: 1577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 31%
Salt 0%
Frityrolja till fritering Äts ej
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 57%
Chilisås tomat 2.0 dl 12%
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina räkorna om frysta. Skala och torka av med hushållspapper. Ansa persilja, stjälkar får gärna vara kvar. Torka av.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Sänk ner räkorna i oljan. De är klara efter cirka 2 minuter när de flyter upp röd-vita till ytan. Fritera sedan persilja, det tar cirka 30 sekunder.
- Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.
Kockens kommentar
Skalade räkor (helst okokta) kan också paneras och friteras. Läs mer > Om frityrsmet.
Alternativ
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
- 
                
                    Räkor helt enkeltTid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsakerTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Arcadian shrimpsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kinesiska chiliräkor med bambuskottTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Wokade heta jätteräkorTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade panerade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RäkburgareTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Grillade jätteräkor med sötsur såsTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              