Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 31%
Salt 0%
Frityrolja till fritering Äts ej
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 57%
Chilisås tomat 2.0 dl 12%
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina räkorna om frysta. Skala och torka av med hushållspapper. Ansa persilja, stjälkar får gärna vara kvar. Torka av.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Sänk ner räkorna i oljan. De är klara efter cirka 2 minuter när de flyter upp röd-vita till ytan. Fritera sedan persilja, det tar cirka 30 sekunder.
- Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.
Kockens kommentar
Skalade räkor (helst okokta) kan också paneras och friteras. Läs mer > Om frityrsmet.
Alternativ
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan