Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1855 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tigerräkor kokta 500.0 gram 14%
Gul lök 1.0 styck 3%
Kabanoss 2.0 styck 16%
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Hollandaisesås hemlagad 4.0 msk 18%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 48%
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Djufrysta räkor tinas och okokta räkor kokas några minuter tills de är röda. Det finns färdigkokta och djupfrysta att köpa i handeln.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och hacka lök. Fräs löken i lite matfett på medelvärme några minuter i en panna, tills löken mjuknat.
- Skär under tiden kabanos och celleri i tunna skivor. Tillsätt dem i pannan och höj temperaturen något. Låt steka cirka 5 minuter tills allt är ordentligt varmt. Smaka av med kajennpeppar och salt.
- Tillsätt hollandaise i pannan och lägg i räkorna. Låt bli varmt, men inte mer. Räkorna blir sega av för mycket värme.
Kockens kommentar
Arcadian var en stad i norra Canada som befolkades av fransmän. I mitten på 1700-talet drevs de bort av engelsmän, varvid vissa flyttade till Louisiana (New Orleans) i södra USA och skapade senare det s.k. Cajunköket (se vidare i Gastro).
Alternativ
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Arcadian shrimps
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan