Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ströbröd

3.0 

msk

Grädde

3.0 

msk

Vatten

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

 

 

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Rödlök

1.0 

styck

 

Dressing:

 

 

 

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Majonnäs lätt

0.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Senap sötstark

2.0 

msk

Strösocker

1.0 

krm

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Dill finhackad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2165 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 401 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 400.0 gram 20%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ströbröd 3.0 msk 5%

Grädde 3.0 msk 7%

Vatten 1.0 msk 0%

Ägg 1.0 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör: 

Hamburgerbröd 4.0 styck 26%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Gurka 0.5 styck 1%

Rödlök 1.0 styck 3%

 

Dressing: 

Crème fraiche lätt 2.0 dl 15%

Majonnäs lätt 0.5 dl 7%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Senap sötstark 2.0 msk 4%

Strösocker 1.0 krm 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Tina räkorna om frysta. Hacka dem.
  2. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla en stund. Skala och finhacka under tiden lök.
  3. Blanda räkor, ägg, lök, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma räkbiffar. Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa. Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
  4. Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda ner pressad vitlök, senap, socker, hackad dill och skalet och juicen från citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladsblad på hamburgerbröd. Klicka på såsen. Lägg på räkburgarna. Fördela lök samt gurka på räkburgarna.

Kockens kommentar

Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Räkburgare