Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 400.0 gram 20%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ströbröd 3.0 msk 5%
Grädde 3.0 msk 7%
Vatten 1.0 msk 0%
Ägg 1.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Hamburgerbröd 4.0 styck 26%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Gurka 0.5 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 3%
Dressing:
Crème fraiche lätt 2.0 dl 15%
Majonnäs lätt 0.5 dl 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Senap sötstark 2.0 msk 4%
Strösocker 1.0 krm 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Tina räkorna om frysta. Hacka dem.
- Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla en stund. Skala och finhacka under tiden lök.
- Blanda räkor, ägg, lök, lite salt och peppar med ströbrödsblandningen. Forma räkbiffar. Stek biffarna i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt och fös ihop dem om de är lite lösa. Låt dem vila en stund i stekpannan så blir de fasta och bra.
- Blanda créme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda ner pressad vitlök, senap, socker, hackad dill och skalet och juicen från citron. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg salladsblad på hamburgerbröd. Klicka på såsen. Lägg på räkburgarna. Fördela lök samt gurka på räkburgarna.
Kockens kommentar
Räkburgare går snabbt att laga till och passar till exempel som fredagsmiddag. Rosta eller stek hamburgerbröden om du vill ha dem lite frasigare.Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Räkburgare
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan