Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 228
 
    
                Kcal / portion: 883
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 3532 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 24.0 styck 21%
Timjan finhackad 1.5 msk 0%
Olivolja 0.7 dl 15%
Sås:
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Timjan färskhackad 2.0 msk 0%
Rosmarin färskhackad 2.0 msk 0%
Anissprit 2.0 msk 2%
Limejuice 4.0 msk 0%
Olivolja 2.0 dl 43%
Tillbehör:
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Vitt matbröd 8.0 skivor 18%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sås: Skala och finhacka vitlök. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna på medelvärme i några minuter utan att bränna (bränd vitlök smakar illa).
- Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit och limejuice i matberedare och mixa till en jämn sås. Tillsätt olivolja och kör ytterligare i 2 min. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
- Skala räkorna och vänd dem i olja och timjan. 
- Hetta upp en grillpanna eller vanlig panna på högsta värme så att den blir riktigt het. Grilla räkorna 1-2 minuter på vardera sidan, tills de blir rödvita. 
- Servera sallad och ett gott matbröd till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkorna är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Halstrade jätteräkor
- 
                
                    Räkor helt enkeltTid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsakerTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Arcadian shrimpsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kinesiska chiliräkor med bambuskottTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Wokade heta jätteräkorTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade panerade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RäkburgareTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Grillade jätteräkor med sötsur såsTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              