Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 101
 
    
                Kcal / portion: 426
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 1706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 st stora 36%
Citronpeppar 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 53%
Sötsur sås 2.0 dl 11%
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala räkorna men låt svansspetsen vara kvar. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare att äta.
- Grilla tigerräkorna 1-3 minuter beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt.
- Servera med ris och sötsur sås till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.
Passar till
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Grillade jätteräkor med sötsur sås
- 
                
                    Räkor helt enkeltTid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsakerTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Arcadian shrimpsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kinesiska chiliräkor med bambuskottTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Wokade heta jätteräkorTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Halstrade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade panerade jätteräkorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RäkburgareTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Grillade jätteräkor med sötsur såsTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              