Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Ingefära

2.0 

cm

Jordnötsolja

2.0 

msk

Ketchup

4.0 

msk

Aprikossylt

4.0 

msk

Worcestershiresås

3.0 

msk

Tabasco röd

2.0 

tsk

Ättikssprit 12%

4.0 

tsk

Vatten

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sötsura såser >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 1

Recept: 546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitlök torkad 4.0 klyftor 6%

Ingefära 2.0 cm 3%

Jordnötsolja 2.0 msk 41%

Ketchup 4.0 msk 13%

Aprikossylt 4.0 msk 23%

Worcestershiresås 3.0 msk 9%

Tabasco röd 2.0 tsk 0%

Ättikssprit 12% 4.0 tsk 2%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt och peppar 0%

 

 

Kockskolan:

Om sötsura såser > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka lök, riv ingefära.
  2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser. Låt det småkoka i 15 minuter tills det tjocknat något.
  4. Sila såsen genom ett såll.

Kockens kommentar

Sötsur sås är klassisk till asiatiska skaldjursrätter, till exempel friterade havskräftor. Fungerar också som dippsås.

Passar till

Kungskrabba Chinoise

Firecracker shrimps

Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser

Liknande recept som Sötsur sås