Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2080 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 700.0 gram 61%
Gul lök 1.0 styck 3%
Krossade tomater 300.0 gram 3%
Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 22%
Olivolja till stekning 2.0 msk 11%
Kockskolan:
Om köttfärssåser > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
- Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
- Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
- Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.
Kockens kommentar
Till denna köttfärssås använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna. Passar till pasta.
Alternativ
Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser
Liknande recept som Köttfärssås med oliver
-
Coulis de tomates provençale, tjock sås av färska tomater med medelhavskänsla
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce tomate, fransk tomatsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Salsa marinara, klassisk italiensk tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk tomatsås, pizzasås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsröra bolognese special
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Annes tomatsås
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärssås med oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tomatröra eller sås med basilika och koriander
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur sås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan