Köttfärssås med oliver

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttfärssås med oliver

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 15

Nötfärs

700.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

300.0 

gram

Oliver gröna kärnfria

4.0 

dl

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om köttfärssåser >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2080 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 700.0 gram 61%

Gul lök 1.0 styck 3%

Krossade tomater 300.0 gram 3%

Oliver gröna kärnfria 4.0 dl 22%

Olivolja till stekning 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om köttfärssåser > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
  3. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
  4. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
  5. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.

Kockens kommentar

Till denna köttfärssås använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna. Passar till pasta.

Alternativ

Svensk köttfärssås

Köttfärsröra Bolognese special

Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser

Liknande recept som Köttfärssås med oliver