Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tigerräkor kokta

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Kabanoss

2.0 

styck

Stjälkselleri

4.0 

stjälkar

Hollandaisesås hemlagad

4.0 

msk

Kajennpepparfrukt röd

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Tigerräkor kokta 500.0 gram 14%

Gul lök 1.0 styck 3%

Kabanoss 2.0 styck 15%

Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%

Hollandaisesås hemlagad 4.0 msk 17%

Kajennpepparfrukt röd 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 46%

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

Tillagning (20 min )

  1. Djufrysta räkor tinas och okokta räkor kokas några minuter tills de är röda. Det finns färdigkokta och djupfrysta att köpa i handeln.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  3. Skala och hacka lök. Fräs löken i lite matfett på medel­värme några minuter i en panna, tills löken mjuknat.

  4. Skär under tiden kabanos och celleri i tunna skivor. Tillsätt dem i pannan och höj temperaturen något. Låt steka cirka 5 minuter tills allt är ordentligt varmt. Smaka av med kajennpeppar och salt.

  5. Tillsätt hollandaise i pannan och lägg i räkorna. Låt bli varmt, men inte mer. Räkorna blir sega av för mycket värme.

Kockens kommentar

Arcadian var en stad i norra Canada som befolkades av fransmän. I mitten på 1700-talet drevs de bort av engelsmän, varvid vissa flyttade till Louisiana (New Orleans) i södra USA och skapade senare det s.k. Cajunköket (se vidare i Gastro).

ALTERNATIV

Hemlagad hollandaise

Fler recept inom Skaldjurstips till Simonsig Chenin Blanc

Liknande recept som Arcadian shrimps