Dryck till neutral skaldjursrätt
Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren utgör en mindre del av rätten, som t.ex. i Kräft- och räksallad med blomkål.
4 matchande recept inom neutral skaldjursrätt
-
Mousserande torrt vitt vin
99 kr, Nr 7567
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2295
-
Torrt friskt vitt vin
75 kr, Nr 2059
-
Mousserande torrt vitt vin
94 kr, Nr 7369
-
Torrt rosévin
89 kr, Nr 3181
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 11379
-
Torrt friskt vitt vin
99 kr, Nr 6299
Vin till mager skaldjursrätt med neutral smak
Till neutrala skaldjursrätter fungerar lätta, friska(syrliga) viner med finstämd fruktighet. Ofta finns en liten sälta i neutrala skaldjursrätter vilken får vinets syra att mjukna. En torr champagne, med sin friska syrlighet, blir också en lyckad kombination.
Öl till mager skaldjursrätt med neutral smak
Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager neutral skaldjursrätt passar lättare, gärna syrligt öl väl. Det kan vara en mild "amerikansk" öl, en medium standardöl med begränsad beska eller ett lätt syrligt veteöl.