Fiskburgare med äppelsallad

Foto: Alf Börjesson, Norsk Fisk ¤

Fiskburgare med äppelsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fiskburgare:

 

 

 

Torskfilé

500.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Potatismjöl

2.0 

tsk

Mjölk

1.0 

dl

 

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

styck

 

Äppelsallad:

 

 

 

Äpple utan skal

1.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Fänkål

0.5 

styck

Kesella naturell

1.5 

dl

Majonnäs äkta

2.0 

msk

Curry ¤

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1593 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 319 gram)

Ingredienser

Visa:
Fiskburgare: 

Torskfilé 500.0 gram 24%

Salt 1.0 tsk 0%

Potatismjöl 2.0 tsk 2%

Mjölk 1.0 dl 4%

 

Hamburgerbröd 4.0 styck 36%

Sallatsblad 4.0 styck 1%

 

Äppelsallad: 

Äpple utan skal 1.0 styck 4%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Fänkål 0.5 styck 2%

Kesella naturell 1.5 dl 14%

Majonnäs äkta 2.0 msk 13%

Curry ¤ 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedare. Mal till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna. Forma platta fiskburgare. Stek i smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  2. Värm eventuellt upp hamburgerbröd i varm ugn eller rosta i brödrost.
  3. Riv äpple. Finstrimla selleri och fänkål. Blanda med kvarg och majonäs. Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
  4. Dela hamburgerbröden. Lägg ett salladsblad på botten. Lägg på äppelsalladen och fiskburgaren. Täck med toppen.

Kockens kommentar

Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Fiskburgare med äppelsallad