Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1593 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fiskburgare:
Torskfilé 500.0 gram 24%
Salt 1.0 tsk 0%
Potatismjöl 2.0 tsk 2%
Mjölk 1.0 dl 4%
Hamburgerbröd 4.0 styck 36%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Äppelsallad:
Äpple utan skal 1.0 styck 4%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Fänkål 0.5 styck 2%
Kesella naturell 1.5 dl 14%
Majonnäs äkta 2.0 msk 13%
Curry ¤ 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Blanda alla ingredienser till fiskburgaren i matberedare. Mal till en grov färs. Har du inte matberedare kan fisken hackas med en skarp kniv. Blanda in de övriga ingredienserna. Forma platta fiskburgare. Stek i smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
- Värm eventuellt upp hamburgerbröd i varm ugn eller rosta i brödrost.
- Riv äpple. Finstrimla selleri och fänkål. Blanda med kvarg och majonäs. Smaka av salladen med curry, salt och peppar.
- Dela hamburgerbröden. Lägg ett salladsblad på botten. Lägg på äppelsalladen och fiskburgaren. Täck med toppen.
Kockens kommentar
Till fiskburgare kan du använda i princip vilken fisk du vill. Äppelsalladen ger en frisk fräsch smak.Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Fiskburgare med äppelsallad
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: