Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Avorioris

3.0 

dl

Vitt vin

1.0 

dl

Grönsaksbuljong }

9.0 

dl

el. grönsaksfond konc.+vatten

9.0 

dl

Morot

3.0 

styck

Gröna ärter frysta

1.0 

dl

Blåmusslor konserverad

100.0 

gram

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 494 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 100.0 gram 6%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 2.0 msk 12%

Avorioris 3.0 dl 48%

Vitt vin 1.0 dl 4%

Grönsaksbuljong } 9.0 dl 2%

el. grönsaksfond konc.+vatten 9.0 dl Äts ej

Morot 3.0 styck 6%

Gröna ärter frysta 1.0 dl 2%

Blåmusslor konserverad 100.0 gram 6%

Parmesan nyriven 1.0 dl 9%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Tina räkor om frusna. Koka upp buljong. Skala och tärna morot.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
  3. Späd med den varma buljongen. Rör om då och då. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt morot och ärtor. Låt puttra ihop tills riset är färdigt. Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Garnera med det sista av parmesanosten.

Kockens kommentar

En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Skaldjursrisotto