Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤
Skaldjursrisotto
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 91
Kcal / portion: 451
GBR (GI) / port: 5
Recept: 1805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 100.0 gram 6%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 2.0 msk 12%
Avorioris 3.0 dl 48%
Vitt vin 1.0 dl 4%
Grönsaksbuljong } 9.0 dl 2%
el. grönsaksfond konc.+vatten 9.0 dl Äts ej
Morot 3.0 styck 6%
Gröna ärter frysta 1.0 dl 2%
Blåmusslor konserverad 100.0 gram 6%
Parmesan nyriven 1.0 dl 9%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Tina räkor om frusna. Koka upp buljong. Skala och tärna morot.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in helt.
- Späd med den varma buljongen. Rör om då och då. Låt sjuda i cirka 15 minuter.
- Tillsätt morot och ärtor. Låt puttra ihop tills riset är färdigt. Blanda i räkor, musslor och det mesta av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och peppar. Garnera med det sista av parmesanosten.
Kockens kommentar
En riktigt krämig risotto är lätt att göra och med räkor, musslor och parmesan blir det underbart gott.Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Skaldjursrisotto
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan