Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2162 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 4.0 dl 53%
Kantareller färska 500.0 gram 5%
Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 2%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Vitt vin 2.0 dl 6%
Smör normalsaltat 20.0 gram 7%
Präst hårdost 31% 50.0 gram 9%
Skinka lufttorkad 8.0 skivor 11%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.
- Stek lök, svamp och ris i smör några minuter. Häll på vin. Låt vinet koka in.
- Risotto: När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.
Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Risotto med kantareller och skinka
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan