Paellarisotto med senapsaioli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paellarisotto med senapsaioli

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Blåmusslor med skal

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitt vin

4.0 

dl

Bläckfisk rensad

2.0 

styck

Räkor med skal

200.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

Persilja till garnering

 

 

 

Risotto:

 

Avorioris

3.0 

gram

Kycklinglårfilé

4.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Paprika röd

1.0 

styck

Saffran

0.5 

gram

Körsbärstomater burk

1.0 

burk

Gröna ärter frysta

150.0 

gram

Musselspad

3.0 

dl

Vatten

6.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Äggula

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3373 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 531 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 500.0 gram 5%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitt vin 4.0 dl 8%

Bläckfisk rensad 2.0 styck %

Räkor med skal 200.0 gram 3%

Matolja till stekning 2.0 msk 7%

Persilja till garnering 0%

 

Risotto:

Avorioris 3.0 gram 0%

Kycklinglårfilé 4.0 styck 9%

Gul lök 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Körsbärstomater burk 1.0 burk 2%

Gröna ärter frysta 150.0 gram 3%

Musselspad 3.0 dl 0%

Vatten 6.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Äggula 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 47%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Tillbehör: Lägg äggulor i en bunke. Pressa i vitlök och citron. Vispa samman med dijonsenap. Tillsätt olja lite i taget under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Musslor: Skrubba musslor. Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att bränna. Lägg i musslorna. Slå på vin. Lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig. Ta ur musslorna och sila spadet (= buljong).
  3. Värm upp musselspadet med vatten. Låt ärtorna bli rumsvarma.
  4. Risotto: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp olja. Fräs lök och ris några minuter utan att bränna. Tillsätt vitlök, paprika och saffran, fräs någon minut till. Lägg i kyckling. Slå på tomater och musselspad så att det täcker riset. Koka under omrörning. Slå på mer spad då och då tills riset inte längre tar till sig vätska och är krämigt (15-20 minuter). Ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtor. Håll varmt.
  5. Skala räkor. Hacka persilja.
  6. Bläckfisk: Rensa bläckfisk och skär den i ringar. Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp olja en stekpanna. Stek bläckfisken väldigt snabbt (30 sekunder eller mer = gummiband).
  7. Servera: Häll upp risotton på fat. Garnera med skaldjuren och hackad persilja.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Paellarisotto med senapsaioli