Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Paellarisotto med senapsaioli
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 106
Kcal / portion: 562
GBR (GI) / port: 0
Recept: 3373 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 500.0 gram 5%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitt vin 4.0 dl 8%
Bläckfisk rensad 2.0 styck %
Räkor med skal 200.0 gram 3%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
Risotto:
Avorioris 3.0 gram 0%
Kycklinglårfilé 4.0 styck 9%
Gul lök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Körsbärstomater burk 1.0 burk 2%
Gröna ärter frysta 150.0 gram 3%
Musselspad 3.0 dl 0%
Vatten 6.0 dl 0%
Tillbehör:
Äggula 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Dijonsenap ¤ 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 47%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Om bläckfiskar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Tillbehör: Lägg äggulor i en bunke. Pressa i vitlök och citron. Vispa samman med dijonsenap. Tillsätt olja lite i taget under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar.
- Musslor: Skrubba musslor. Skala och finhacka lök. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att bränna. Lägg i musslorna. Slå på vin. Lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig. Ta ur musslorna och sila spadet (= buljong).
- Värm upp musselspadet med vatten. Låt ärtorna bli rumsvarma.
- Risotto: Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp olja. Fräs lök och ris några minuter utan att bränna. Tillsätt vitlök, paprika och saffran, fräs någon minut till. Lägg i kyckling. Slå på tomater och musselspad så att det täcker riset. Koka under omrörning. Slå på mer spad då och då tills riset inte längre tar till sig vätska och är krämigt (15-20 minuter). Ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ärtor. Håll varmt.
- Skala räkor. Hacka persilja.
- Bläckfisk: Rensa bläckfisk och skär den i ringar. Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp olja en stekpanna. Stek bläckfisken väldigt snabbt (30 sekunder eller mer = gummiband).
- Servera: Häll upp risotton på fat. Garnera med skaldjuren och hackad persilja.
Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Paellarisotto med senapsaioli
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan