För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Arborioris

3.0 

dl

el. avorioris

 

 

Schalottenlök

3.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Saffran

0.5 

gram

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

7.0 

dl

Svampfond konc. }

3.0 

msk

Hårdost lagrad

200.0 

gram

Smör

40.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Svamp färsk

0.5 

liter

t.ex. kantareller

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Gräslök till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2220 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 348 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 3.0 dl 39%

el. avorioris 0%

Schalottenlök 3.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Torrt vitt vin 2.0 dl 6%

Vatten 7.0 dl Äts ej

Svampfond konc. } 3.0 msk 1%

Hårdost lagrad 200.0 gram 35%

Smör 40.0 gram 13%

 

Tillbehör:

Svamp färsk 0.5 liter 2%

t.ex. kantareller 0%

Salt och svartpeppar 0%

Gräslök till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och finhacka lök, vitlök. Rensa svamp. Riv hårdost. Hacka gräslök.
  2. Koka upp svampfond med vatten.
  3. Risotto: Stek i kastrull lök och ris i matfett ett par minuter utan att bränna. Tillsätt vitlök och saffran, stek ytterligare någon minut. Häll på vin och låt det koka in.
  4. Tillsätt varm buljong så att det täcker riset. Låt koka in. Täck riset med mer buljong och låt koka in. Fortsätt så tills riset inte vill ta åt sig mer vätska (15-20 minuter). Salta och peppra. Ta av kastrullen från plattan och rör ner en klick smör och riven hårdost.
  5. Tillbehör: Stek under tiden svamp i en panna på medelhög värme, först några minuter utan fett tills vätskan försvunnit, sedan i smör några minuter tills svampen fått färg. Salta, peppra lätt.
  6. Lägg upp och garnera med hackad gräslök.

Kockens kommentar

Vin kan erättas med vatten.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)