Risotto med portabello

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risotto med portabello

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Arborioris

4.0 

dl

el. avorioris

 

 

Portabellasvamp

1.0 

st stor

Gul lök

1.0 

styck

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

1.0 

liter

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

Parmesan nyriven

60.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Chardonnay Viognier

Torrt blommigt vitt vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 4.0 dl 55%

el. avorioris 0%

Portabellasvamp 1.0 st stor 1%

Gul lök 1.0 styck 3%

Olivolja till stekning 0.5 dl 18%

Torrt vitt vin 2.0 dl 7%

Vatten 1.0 liter 0%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 6%

Parmesan nyriven 60.0 gram 11%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök. Grovhacka svamp.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och svamp. Fräs cirka 2 minuter. Lägg i riset och fräs ytterligare några minuter.
  3. Slå på vin, vatten och fond. Låt sjuda 17-20 minuter. Rör ofta.
  4. Riv parmesan och lägg i strax innan servering. Salta och peppra ordentligt. Rör runt försiktigt och servera. Garnera gärna med något grönt.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Risotto med portabello