Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Risotto med champinjoner
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 104
Kcal / portion: 416
GBR (GI) / port: 5
Recept: 1664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 3.0 dl 52%
Champinjoner 250.0 gram 4%
Smör normalsaltat 30.0 gram 13%
Bananschalottenlök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 14%
Grönsaksbuljong } 1.0 liter 3%
Parmesan 50.0 gram 11%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Dela champinjonhattar från fötterna. Hacka fötterna fint. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Riv parmesan.
- Koka upp grönsaksbuljongen.
- Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt champinjonfötterna och vitlök. Fräs ytterligare i 1 minut.
- Risotto: Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Rör i smör och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
- Stek champinjonhattarna i smör.
- Lägg upp risotto på tallrik med champinjonhattarna. Hyvla gärna över lite extra parmesan.
Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Risotto med champinjoner
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan