Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Pumparisotto med pecorino
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 98
Kcal / portion: 584
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2336 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 3.0 dl 37%
Butternutsquash, pumpa 1.0 styck 6%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 2.0 msk 10%
Vitt vin 3.0 dl 9%
Grönsaksbuljong } 7.5 dl 2%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Pecorino ost 31% 50.0 gram 8%
Smör normalsaltat 50.0 gram 16%
Matolja till stekning 2.0 msk 10%
Garnering:
Rucolasallat 0%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och kärna ur pumpa (squashen). Skär jämna tärningar av pumpan, skär lite generöst så du får ganska mycket spill. Spar kärnorna.
- Rosta kärnorna i torr panna utan att svartbränna.
- Stek pumpaspillet i olja under omrörning tills den är mjuk. Mixa den slät. Ställ åt sidan.
- Risotto: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i olivolja utan att bränna. Tillsätt vitlök och rör runt. Slå på vin. Låt det koka in.
- Värm samtidigt upp grönsaksbuljong. När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Rör i smör, pecorino och pumpapuré.
- Stek pumpatärningarna i olja.
- Servera: Lägg ut risotton på tallrikar. Tillsätt pumpatärningar. Strö över rostade pumpakärnor och ruccola. Ringla över en god olivolja och hyvla gärna över lite pecorino.
Kockens kommentar
Butternut är en pumpaliknade squash (läs mer > klicka på ingrediensen). Det går lika bra med pumpa.Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Pumparisotto med pecorino
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan