Pumparisotto med pecorino

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumparisotto med pecorino

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Arborioris

3.0 

dl

Butternutsquash, pumpa

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Vitt vin

3.0 

dl

Grönsaksbuljong }

7.5 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Pecorino ost 31%

50.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Matolja till stekning

2.0 

msk

 

Garnering:

 

Rucolasallat

 

 

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2336 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 598 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 3.0 dl 37%

Butternutsquash, pumpa 1.0 styck 6%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 msk 10%

Vitt vin 3.0 dl 9%

Grönsaksbuljong } 7.5 dl 2%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Pecorino ost 31% 50.0 gram 8%

Smör normalsaltat 50.0 gram 16%

Matolja till stekning 2.0 msk 10%

 

Garnering:

Rucolasallat 0%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och kärna ur pumpa (squashen). Skär jämna tärningar av pumpan, skär lite generöst så du får ganska mycket spill. Spar kärnorna.
  2. Rosta kärnorna i torr panna utan att svartbränna.
  3. Stek pumpaspillet i olja under omrörning tills den är mjuk. Mixa den slät. Ställ åt sidan.
  4. Risotto: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i olivolja utan att bränna. Tillsätt vitlök och rör runt. Slå på vin. Låt det koka in.
  5. Värm samtidigt upp grönsaksbuljong. När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Rör i smör, pecorino och pumpapuré.
  6. Stek pumpatärningarna i olja.
  7. Servera: Lägg ut risotton på tallrikar. Tillsätt pumpatärningar. Strö över rostade pumpakärnor och ruccola. Ringla över en god olivolja och hyvla gärna över lite pecorino.

Kockens kommentar

Butternut är en pumpaliknade squash (läs mer > klicka på ingrediensen). Det går lika bra med pumpa. 

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Pumparisotto med pecorino