Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Råris svart 3.5 dl 47%
Gul lök 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 3%
Soltorkade tomater 6.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 17%
Torrt vitt vin 0.5 dl 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Parmesan 150.0 gram 25%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka lök. Ansa och skiva fänkål. Strimla soltorkade tomater.
- Fräs lök, fänkål och tomathack med lite olivolja i en stekkastrull eller djupbottnad panna.
- Häll bort eventuellt överskottsvatten från riset och blanda ner riset i pannan. Slå på vin, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Grovriv eller hyvla parmesan och blanda med riset.
Kockens kommentar
Råris bör kokas utan salt och inte i buljong. Salt gör att råris har en benägenhet att sluta sig och blir då för hårt. Rätten serveras som lätt måltid eller som tillbehör till mat. Läs mer > Så kokas ris.
Passar till
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Rårisrisotto med fänkål och parmesan
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan