Saffransrisotto alla milanese med skaldjur

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffransrisotto alla milanese med skaldjur

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Arborioris

4.0 

dl

el. avorioris

 

 

Skaldjur rensade

300.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Saffran

1.0 

förp.

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Fiskbuljong

8.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2602 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 626 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 4.0 dl 44%

el. avorioris 0%

Skaldjur rensade 300.0 gram 13%

Gul lök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Saffran 1.0 förp. 0%

Torrt vitt vin 1.0 dl 3%

Fiskbuljong 8.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 26%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Kock: L Hansson

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (50 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala skaldjur och ställ kallt så länge.
  2. Koka upp fiskbuljongen.
  3. Risotto: Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt vitlök och saffran och stek någon minut till. Tillsätt vin och låt det koka in.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i skaldjuren precis innan servering.

Kockens kommentar

Alla slags skal- och blötdjur passar, musslor, bläckfisk, krabbkött, kräftstjärtar med mera.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Saffransrisotto alla milanese med skaldjur