Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2602 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 4.0 dl 44%
Skaldjur rensade 300.0 gram 13%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Saffran 1.0 förp. 0%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Fiskbuljong 8.0 dl 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 26%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: L Hansson
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala skaldjur och ställ kallt så länge.
- Koka upp fiskbuljongen.
- Risotto: Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt vitlök och saffran och stek någon minut till. Tillsätt vin och låt det koka in.
- Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i skaldjuren precis innan servering.
Kockens kommentar
Alla slags skal- och blötdjur passar, musslor, bläckfisk, krabbkött, kräftstjärtar med mera.
Läs mer
Fler recept inom Risotto
Liknande recept som Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
-
Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: L Hansson
-
Saffransrisotto med svamp (lätt måltid)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paellarisotto med senapsaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Skaldjursrisotto
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svamprisotto ā la Aujalay
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pumparisotto med pecorino
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Risotto med portabello
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Risotto med kantareller och skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan