Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤
Zucchiniplättar med räkor och dill
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 80
Kcal / portion: 315
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1259 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor skalade 150.0 gram 13%
Zucchini 3.0 styck 13%
Salladslök 4.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Dill 1.0 knippe 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Parmesan nyriven 1.0 dl 13%
Vetemjöl 1.0 dl 17%
Ägg 2.0 styck 10%
Olivolja 3.0 msk 27%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skär bort ändarna på zucchini. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter.
- Tina räkor, om frusna. Hacka dem. Skiva salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Finhacka dill. Riv skal på citron. Finriv parmesan.
- Krama ur zucchinin väl. Lägg i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop till en jämn smet. (Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig).
- Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja. Klicka ut smet med en sked, och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Zucchiniplättar med räkor och dill
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan