Zucchiniplättar med räkor och dill

Foto: Anna Skoog, Norsk Fisk ¤

Zucchiniplättar med räkor och dill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

150.0 

gram

Zucchini

3.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Dill

1.0 

knippe

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1259 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 394 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 150.0 gram 13%

Zucchini 3.0 styck 13%

Salladslök 4.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Dill 1.0 knippe 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Parmesan nyriven 1.0 dl 13%

Vetemjöl 1.0 dl 17%

Ägg 2.0 styck 10%

Olivolja 3.0 msk 27%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skär bort ändarna på zucchini. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter.
  2. Tina räkor, om frusna. Hacka dem. Skiva salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Finhacka dill. Riv skal på citron. Finriv parmesan.
  3. Krama ur zucchinin väl. Lägg i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop till en jämn smet. (Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig).
  4. Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja. Klicka ut smet med en sked, och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Zucchiniplättar med räkor och dill