
Nordisk köttgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1896 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Nötkött 240.0 gram 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rapsolja 1.5 msk 9%
Krossade tomater 1.0 burk 5%
Tomatpuré konserv 1.5 msk 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Köttbuljongtärning 0.5 styck 0%
Palsternacka 2.0 styck 8%
Morot 1.0 styck 2%
Gul lök 2.0 st små 4%
Matvete 3.5 dl 49%
Brysselkål 400.0 gram 7%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Fräs pressad vitlök med rapsolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Puttra i 5 minuter utan lock.
- Strö över svartpeppar. Skär kött i lagom stora bitar. Lägg i tomatsåsen. Låt grytan sjuda 30-45 minuter.
- Skär morot, palsternacka och lök i bitar. Lägg alltsammans i grytan. Låt koka ytterligare 15 minuter eller tills köttet känns mört och grönsakerna mjuka.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Nordisk köttgryta
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan