Nordisk köttgryta

Nordisk köttgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötkött

240.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rapsolja

1.5 

msk

Krossade tomater

1.0 

burk

Tomatpuré konserv

1.5 

msk

Vatten

3.0 

dl

Köttbuljongtärning

0.5 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

st små

 

Matvete

3.5 

dl

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1896 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 509 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 240.0 gram 16%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rapsolja 1.5 msk 9%

Krossade tomater 1.0 burk 5%

Tomatpuré konserv 1.5 msk 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Köttbuljongtärning 0.5 styck 0%

Palsternacka 2.0 styck 8%

Morot 1.0 styck 2%

Gul lök 2.0 st små 4%

 

Matvete 3.5 dl 49%

Brysselkål 400.0 gram 7%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Fräs pressad vitlök med rapsolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt koka upp. Puttra i 5 minuter utan lock.
  2. Strö över svartpeppar. Skär kött i lagom stora bitar. Lägg i tomatsåsen. Låt grytan sjuda 30-45 minuter.
  3. Skär morot, palsternacka och lök i bitar. Lägg alltsammans i grytan. Låt koka ytterligare 15 minuter eller tills köttet känns mört och grönsakerna mjuka.
  4. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Koka brysselkål 5-10 minuter.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Nordisk köttgryta