Köttgryta med svamp och selleri

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Köttgryta med svamp och selleri

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grytbitar nötkött

800.0 

gram

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Lättöl (gärna mörkt)

33.0 

cl

Köttbuljong avfettad

7.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Timjan

1.0 

kvist

Gul lök

1.0 

styck

Champinjoner

12.0 

styck

Blekselleri

4.0 

stjälkar

Salt och peppar

 

 

Maizena ljus

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 502 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 800.0 gram 66%

Smör normalsaltat 3.0 msk 17%

Lättöl (gärna mörkt) 33.0 cl 6%

Köttbuljong avfettad 7.0 dl 3%

el. vatten + konc. fond 0%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Timjan 1.0 kvist 0%

Gul lök 1.0 styck 3%

Champinjoner 12.0 styck 4%

Blekselleri 4.0 stjälkar 1%

Salt och peppar 0%

Maizena ljus 0%

 

Kockskolan:

Så lagas köttgrytor > %

Så långkokas kött > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim 30 min )

  1. Bryn kött i smör i omgångar. Lägg i en gryta. Skala och grovhacka lök. Halvera champinjonerna. Skär blekselleri i skivor. Repa av bladen på timjan. Lägg allt i grytan.
  2. Slå på all vätska. Sätt på spisen. Låt småkoka i minst 1,5 timme. Prova om köttet är mjukt.
  3. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.
  4. Servera med lite pilaffris.

Kockens kommentar

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Passar till

Pilaffris

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Köttgryta med svamp och selleri