
Wokade räkor (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 1
Recept: 896 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 450.0 gram 54%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 13%
Sesamolja 1.0 msk 13%
Salladslök 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Böngroddar 50.0 gram 2%
Vitkål ansad 0.2 huvud 13%
Sojasås 2.0 msk 2%
Risvinäger 1.0 msk 1%
Syntetisk sötning } 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Hacka salladslök. Skala och finhacka vitlök. Strimla vitkål.
- Woka räkor i olja tills de är genomstekta. Lägg på ett fat. Håll varma.
- Woka sesamolja, salladslök, vitlök, böngroddar och vitkål tillsammans med lite vatten tills allt blir mjukt.
- Lägg tillbaka räkorna. Häll på soja, risvinäger och eventuellt sockerersättning. Blanda väl. Låt koka 2-3 minuter.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Wokade räkor (GI-recept)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan