Wokade räkor (GI-recept)

Wokade räkor (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Räkor skalade

450.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Sesamolja

1.0 

msk

Salladslök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Böngroddar

50.0 

gram

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Sojasås

2.0 

msk

Risvinäger

1.0 

msk

Syntetisk sötning }

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 1

Recept: 896 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 495 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 450.0 gram 54%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 13%

Sesamolja 1.0 msk 13%

Salladslök 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Böngroddar 50.0 gram 2%

Vitkål ansad 0.2 huvud 13%

Sojasås 2.0 msk 2%

Risvinäger 1.0 msk 1%

Syntetisk sötning } 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Hacka salladslök. Skala och finhacka vitlök. Strimla vitkål.
  2. Woka räkor i olja tills de är genomstekta. Lägg på ett fat. Håll varma.
  3. Woka sesamolja, salladslök, vitlök, böngroddar och vitkål tillsammans med lite vatten tills allt blir mjukt.
  4. Lägg tillbaka räkorna. Häll på soja, risvinäger och eventuellt sockerersättning. Blanda väl. Låt koka 2-3 minuter.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Wokade räkor (GI-recept)