
Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 1030

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 700.0 gram 31%
Halloumi 200.0 gram 14%
Avokado 2.0 styck 10%
Plommon färska 4.0 styck 2%
Pumpa fruktkött 200.0 gram 1%
Olivolja 4.0 msk 11%
Flingsalt 0%
Marinad:
Tamarisoja } 0.5 dl Äts ej
Citron juice+fruktkött 0.5 styck Äts ej
Söt/sweet chilisås 1.0 dl Äts ej
Sås:
Creme fraiche 4.0 dl 31%
Citronskal 1.0 styck 0%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 230°C och lägg in iPinium-plattan. Tillse att den blir riktigt het.
- Blanda ingredienser till marinaden och lägg i lax.
- Skiva haloumi. Halvera och kärna ur avokado och plommon. Skiva pumpa. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.
- Lägg lax och grönsaker på plattan. Grilla i 5 minuter. Vänd och grilla 5 minuter till.
- Blanda ingredienserna till såsen.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning. Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Sweet lax med grillad avokado på iPiniumplatta
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan