Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2058 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hoki hel 600.0 gram 14%
Gul lök 3.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Grönsaksbuljong } 4.0 dl 1%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Creme fraiche 1.0 dl 16%
Majsstärkelse 2.0 msk 3%
Tikka marsala currypasta 1.0 msk 2%
Svartrot 200.0 gram 7%
Morot 200.0 gram 3%
Ananas färsk 150.0 gram 2%
Syltlök 100.0 gram 4%
Purjolök strimlad 50.0 gram 1%
Gräslök finhackad 0.5 dl 0%
Dill 0.5 dl 0%
Potatis 0.8 kilo 26%
Rapsolja blommig 2.0 msk 11%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Skala och koka potatis.
- Skala och skär svartrötter i 5 cm stavar och koka 10-20 minuter. Dela lök i båtar. Pressa vitlök. Tärna morot. Tärna ananas grovt. Hacka dill grovt.
- Gör currysåsen genom att fräsa vitlök och currypasta försiktigt i lite olja.
- Tillsätt därefter buljong, vin och crème fraîche. Låt allt koka ihop försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red med majsstärkelse.
- Tag kastrullen från plattan och tillsätt lök, svartrötter, morötter, syltlök och ananas.
- Lägg fisken i oljad långpanna, salta och peppra. Täck varje fisk med ett jämt lager av currysåsen.
- Värm fisken försiktigt i ugnen, cirka 10 minuter.
- Vid servering, strö finstrimlad purjolök och örter på fisken. Rippla/häll gärna över lite rapsolja och mal lite svartpeppar på toppen.
Alternativt tillbehör
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Hokifilé med currykryddad legymsallad
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: