
Pestofylld fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 958

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3831 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Röding, hel urtagen 1.0 st stor 30%
Olivolja 2.0 dl 39%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Pestokräm:
Olivolja 1.0 msk 3%
Pesto Genovese Barilla } 2.0 msk 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Garnering:
Bacon (el. sidfläsk) 200.0 gram 18%
Sallad:
Tomater 4.0 st stora 4%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 1%
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (35 min )
- Häll olivolja och saften från citron i en bunke. Mixa med mixerstav så att ingredienserna blandas väl.
- Fjälla fisken och öppna buken med ett kortare snitt. Blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar. Några centimeter räcker. Rensa och skölj.
- Snitta båda sidor med ett flertal diagonala snitt (vilket förkortar tillagningstiden).
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Skala och finhacka vitlök. Blanda med olivolja och pesto. Fyll fisken med pestoblandningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.
- Lägg fisken på långpanna. Häll på lite av citronoljan. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter. Fisken är klar när köttet lätt lossar från ryggbenet. Höj gärna temperaturen mot slutet för knaprigare yta.
- Knaperstek bacon/sidpläsk i panna. Lägg över på hushållspapper för att rinna av.
- Tvätta tomaterna och skär i skivor. Skala och hacka lök. Lägg upp tomatskivor och löken ovanpå. Droppa över lite citronolja. Salta och peppra.
- Lägg upp fisken och garnera med bacon. Droppa över resterande citronolja.
Fler recept inom Italiensk meny
Liknande recept som Pestofylld fisk
-
Bresaolastrutar (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Crostini med körsbärstomater och pesto (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pestofylld fisk
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Involtini al Pesto - Kalvrulader med pesto
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani