Pestofylld fisk

Pestofylld fisk

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Röding, hel urtagen

1.0 

st stor

Olivolja

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 

Pestokräm:

 

Olivolja

1.0 

msk

Pesto Genovese Barilla }

2.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Garnering:

 

Bacon (el. sidfläsk)

200.0 

gram

 

Sallad:

 

Tomater

4.0 

st stora

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 958

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3831 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 485 gram)

Ingredienser

Visa:

Röding, hel urtagen 1.0 st stor 30%

Olivolja 2.0 dl 39%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

 

Pestokräm:

Olivolja 1.0 msk 3%

Pesto Genovese Barilla } 2.0 msk 4%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Garnering:

Bacon (el. sidfläsk) 200.0 gram 18%

 

Sallad:

Tomater 4.0 st stora 4%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (35 min )

  1. Häll olivolja och saften från citron i en bunke. Mixa med mixerstav så att ingredienserna blandas väl.

  2. Fjälla fisken och öppna buken med ett kortare snitt. Blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar. Några centimeter räcker. Rensa och skölj.

  3. Snitta båda sidor med ett flertal diagonala snitt (vilket förkortar tillagningstiden).

  4. Sätt ugnen på 180ºC.

  5. Skala och finhacka vitlök. Blanda med olivolja och pesto. Fyll fisken med pestoblandningen. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.

  6. Lägg fisken på långpanna. Häll på lite av citronoljan. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter. Fisken är klar när köttet lätt lossar från ryggbenet. Höj gärna temperaturen mot slutet för knaprigare yta.

  7. Knaperstek bacon/sidpläsk i panna. Lägg över på hushållspapper för att rinna av. 

  8. Tvätta tomaterna och skär i skivor. Skala och hacka lök. Lägg upp tomatskivor och löken ovanpå. Droppa över lite citronolja. Salta och peppra.

  9. Lägg upp fisken och garnera med bacon. Droppa över resterande citronolja.

Fler recept inom Italiensk meny

Liknande recept som Pestofylld fisk