Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 67
 
    
                Kcal / portion: 404
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1617 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 30%
Spenat färsk 250.0 gram 3%
Tomater 3.0 styck 3%
Ingefära färsk 4.0 cm 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 2.0 msk 14%
Salt 0%
Tillbehör:
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 12%
Spetskål 150.0 gram 2%
Spenat färsk 125.0 gram 1%
Mangoldskott 70.0 gram 1%
Tranbär frysta utan socker 150.0 gram 4%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Matolja till stekning 0.5 dl 25%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och finhacka ingefära. Mixa ingefära, tomat, sambal oelek och salt med stavmixer.
- Ringla olivolja i en ungssäker form. Täck botten med spenat. Lägg på fisken och bred över tomatröran.
- Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- Ansa och dela blomkålen till buketter. Strimla spetskålen.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i blomkål och stek några minuter till gyllenbrun.
- Tillsätt spetskål, tranbär, spenat, mangold, tamarisoja, saften av citron, salt och peppar. Vänd hastigt några gånger.
- Ta ut fisken och garnera med dill. Servera tillsammans med blomkålssalladen.
Kockens kommentar
Passar till
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål
- 
                
                    Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola 
- 
                
                    Fisk med limesåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Abborre i folieTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad gös med primörer och örtsmörTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med kräft- och fänkålsalladTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med skaldjursmosTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaostTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Vitlöksbakad torsk med grönsaksröraTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Stekt skrei (torsk) med rödvinssåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              