Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Spenat färsk

250.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Ingefära färsk

4.0 

cm

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

Dill till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Spetskål

150.0 

gram

Spenat färsk

125.0 

gram

Mangoldskott

70.0 

gram

Tranbär frysta utan socker

150.0 

gram

Tamarisoja }

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Matolja till stekning

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Roodeberg White

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1617 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 602 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 30%

Spenat färsk 250.0 gram 3%

Tomater 3.0 styck 3%

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja 2.0 msk 14%

Salt 0%

Dill till garnering 0%

 

Tillbehör:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 12%

Spetskål 150.0 gram 2%

Spenat färsk 125.0 gram 1%

Mangoldskott 70.0 gram 1%

Tranbär frysta utan socker 150.0 gram 4%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Matolja till stekning 0.5 dl 25%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och finhacka ingefära. Mixa ingefära, tomat, sambal oelek och salt med stavmixer.
  3. Ringla olivolja i en ungssäker form. Täck botten med spenat. Lägg på fisken och bred över tomatröran.
  4. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Ansa och dela blomkålen till buketter. Strimla spetskålen.
  6. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i blomkål och stek några minuter till gyllenbrun.
  7. Tillsätt spetskål, tranbär, spenat, mangold, tamarisoja, saften av citron, salt och peppar. Vänd hastigt några gånger.
  8. Ta ut fisken och garnera med dill. Servera tillsammans med blomkålssalladen.

Kockens kommentar

 

Passar till

Quinoasallad med feta

Quinoasallad

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ingefärsbakad sej med sötsyrlig blomkål