Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2907 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoa gulvit 2.0 dl 20%
Quinoa svart 2.0 dl 20%
Vatten 2.0 liter Äts ej
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 1%
Broccoli 500.0 gram 5%
Rödlök 1.0 st stor 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Basilika 1.0 kruka 0%
Fetaost 200.0 gram 20%
Olivolja 0.5 dl 13%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Tillbehör:
Pepparrot färsk 100.0 gram 2%
Yoghurt turkisk 2.5 dl 10%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och dela broccolin i små buketter.
- Koka upp vatten och fond. Lägg i quinoan. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt broccolin. Koka ytterligare i 5 minuter. Slå av vattnet i ett såll och låt svalna.
- Tillbehör: Skala och finriv pepparrot. Blanda med yoghurt. Pressa i saften av citron. Salta.
- Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander och baslilika. Blanda med quinoa.
- Lägg upp på fat och smula över fårost. Ringla över olivolja. Pressa över citron. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Fungerar som lättare måltid eller som tillbehör till mat. Halvera mängderna om rätten serveras som tillbehör.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Quinoasallad med feta och broccoli
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan