Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 2.0 dl 19%
Halloumi 400.0 gram 37%
Gurka 0.5 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Rucolasallat 70.0 gram 1%
Pinjenötter 40.0 gram 9%
Olivolja 0.5 dl 12%
Honung flytande 1.0 msk 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Matbröd 4.0 skivor 10%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Stek halloumi i olivolja på medevärme till stekyta.
- Skala och hacka rödlök. Skiva gurka. Blanda quinoa, rucola, gurka och lök i en stor skål.
- Lägg halloumi över. Strö över pinjenötter. Pressa över citron. Ringla över olivolja och honung. Låt stå några minuter.
- Servera med ett gott bröd.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Quinoa- och halloumisallad
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan