Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2462 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur gryn 2.0 dl 23%
Halloumi 225.0 gram 26%
Mango 1.0 styck 7%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 3%
Avokado 2.0 styck 17%
Soltorkade tomater 5.0 styck 2%
Olivolja 3.0 msk 14%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Honung flytande 1.0 msk 3%
Olivolja till stekning 1.0 msk 5%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Tärna halloumi och mango. Skala och hacka rödlök. Strimla tomat.
- Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg i en skål. Pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir mörk.
- Stek halloumi i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta.
- Blanda olivolja, honung och resten av citronen till en dressing.
- Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen.
Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Bulgursallad med halloumi och mango
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan