Bulgursallad med halloumi och mango

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bulgursallad med halloumi och mango

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bulgur gryn

2.0 

dl

Halloumi

225.0 

gram

Mango

1.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Soltorkade tomater

5.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Honung flytande

1.0 

msk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2462 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 366 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur gryn 2.0 dl 23%

Halloumi 225.0 gram 26%

Mango 1.0 styck 7%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Rödlök 1.0 styck 3%

Avokado 2.0 styck 17%

Soltorkade tomater 5.0 styck 2%

Olivolja 3.0 msk 14%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Honung flytande 1.0 msk 3%

Olivolja till stekning 1.0 msk 5%

Tillagning (25 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Tärna halloumi och mango. Skala och hacka rödlök. Strimla tomat.
  3. Kärna ur, skala och tärna avokado. Lägg i en skål. Pressa över hälften av citronen och blanda, det gör att avokadon inte blir mörk.
  4. Stek halloumi i olja på medelhög värme tills de har fått stekyta.
  5. Blanda olivolja, honung och resten av citronen till en dressing.
  6. Blanda alla ingredienser i en salladskål och häll över dressingen.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Bulgursallad med halloumi och mango